Україна захищає світ
00
00
00

ЗМІ про нас

Українські військові вдало дебютували на міжнародних змаганнях “Військовий лижний патруль 2020”

5 березня 2020 року / інформаційне агентство Міністерства оборони України “Армія Inform”
Українські військові вдало дебютували на міжнародних змаганнях “Військовий лижний патруль 2020”

У місті Вроцлав, Республіка Польща, завершилися Міжнародні військові змагання “Військовий лижний патруль 2020” (Military Ski Patrol 2020). Уперше участь у них брали курсанти факультету підготовки спеціалістів десантно –штурмових військ і військової розвідки та спеціального призначення Військової академії (м. Одеса).

Протягом чотирьох днів учасники змагань, військовослужбовці спецпідрозділів Польщі, Великої Британії, Сполучених Штатів Америки, Канади та інших країн-членів НАТО, пройшли різноманітні випробування на фізичну та психологічну витривалість в умовах високогір’я.

Під час виконання завдань з подоланням високогірної місцевості на гострих лижах (включаючи спринт на часових інтервалах) учасники змагань сумарно пройшли на лижах більше ніж 100 кілометрів, несучи на собі понад 30 кілограмів спорядження, а також штатну зброю. На виконання завдань відводилося 48 годин. За цей час необхідно було пройти вісім контрольних точок. Оцінювалися вміння орієнтуватися на незнайомій місцевості, долати гірські ділянки за допомогою альпіністського спорядження, правильно діяти при рятуванні постраждалих під час бою у горах. Також учасники мали вести прицільну стрільбу з різних видів зброї та влучно кидати гранати.

Українські військові вдало дебютували на міжнародних змаганнях “Військовий лижний патруль 2020”

За правилами змагань переможцем могла бути тільки одна команда. У підсумку найкращий результат показали господарі змагань – військовослужбовці Республіки Польща. Наша команда на окремих етапах виглядала гідно і отримала хороші відгуки суддівської комісії. Українці були серед найкращих під час стрільби з іноземних зразків зброї AR-15 i Glock-17, а також кидання гранат на точність. З 6 цілей вони вразили 5. Високу оцінку українці отримали при виконанні завдання з тактичної медицини. З найкращим часом вони надали першу допомогу пораненому і провели його евакуацію.

– З урахуванням того, що ми вперше брали участь в таких складних змаганнях, результатом хлопці задоволені, – поділився своїми враженнями один із членів української команди Олександр. – Нашій команді не вистачило досвіду і навичок у лижній підготовці в умовах високогір’я. Але я впевнений, в наступному році, після роботи над помилками, ми виступимо набагато краще!

Олександр Кіндсфатер