Україна захищає світ
00
00
00

Повідомлення

Українці увіковічнюють пам’ять про героїв-розвідників, які віддали життя за майбутнє української нації

21 вересня 2014 року
Війна, ніби вивертаючи людське єство назовні, в десятки й сотні разів примножує ті якості, які нам властиві, й ті, про які ми навіть не здогадувались
Українці увіковічнюють пам’ять про героїв-розвідників, які віддали життя за майбутнє української нації

Війна робить людину справжньою. Якщо в душі ти злодій – то крастимеш, якщо боягуз – то під час бою ховатимешся в окопі, виштовхуючи звідти товаришів, якщо зрадник – зрадиш, якщо ж герой – обов’язково здійсниш подвиг.

Сержанта окремого полку спецпризначення Євгена Бурка війна класифікувала героєм. 23-річний заступник командира розвідувальної групи героїчно загинув 12 червня на Донеччині під час жорстокого бою з терористами. Як згадують бойові побратими Євгена, він дуже любив людей, любив своїх рідних, вмів та любив жити, а ще більше він любив Україну, тому без вагань віддав за неї своє життя.

Указом Президента України “За особисту мужність та героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, сержант Бурко Євген Володимирович нагороджений орденом “За мужність” III ступеня (посмертно)”.

Нещодавно у селищі Вільне на Кіровоградщині в Кіровській середній загальноосвітній школі урочисто відкрили меморіальну дошку на честь героя – військовослужбовця окремого полку спецпризначення сержанта Бурка. Вшанувати пам’ять героя прийшли батьки, дружина, родичі, однокласники, односельці, учні та вчителі школи. Присутні вшанували пам’ять розвідника хвилиною мовчання, поклали до меморіальної дошки квіти, а над шкільним подвір’ям ще довго лунало “Герої не вмирають!” та “Слава Україні!”.