Україна захищає світ
00
00
00

Повідомлення

У Києві презентували книгу “Герої нескореної України. 2022”

10 липня 2023 року

У Києві презентували книгу “Герої нескореної України. 2022”10 липня 2023 року в інформагентстві Укрінформ презентували книгу «Герої нескореної України: Герої України, кавалери орденів 3-х ступенів з початку повномасштабного російського вторгнення в Україну. 2022 рік».

Автор книги ― Юрій Ярухін, перший віце-президент Фонду ветеранів військової розвідки України, кандидат військових наук, полковник запасу.

Видання вийшло друком завдяки співпраці Фонду ветеранів військової розвідки України та Незалежного центру геополітичних досліджень “Борисфен Інтел”.

Книга являє собою збірку нарисів про життєвий та бойовий шлях Героїв України, відзначених Державою за звитягу в перший рік після повномасштабного російського вторгнення 24.02.2022.

На сторінках ― історії про:

  • 201 Героя України;
  • 66 Лицарів Ордену Богдана Хмельницького 3-х ступенів (з них 16 нагороджено за час повномасштабного вторгнення рф);
  • 57 повних кавалерів Ордену “За мужність” (з них 23 нагороджено за час повномасштабного вторгнення рф);
  • 61 кавалера відзнаки Президента України “Хрест бойових заслуг”.

“Відповідь, чому ворог не взяв Київ за три дні ось у цій книзі: завдяки цим людям, завдяки їхній мужності, героїзму, організованості Україна не здалася”, ― сказав під час презентації директор Інституту глобальної політики Олег Березюк.

У книзі, зокрема, містяться розповіді про начальника ГУР МО України Кирила Буданова, українських воєнних розвідників Юрія Назарука, Руслана Попова, Андрія Орлова та інших звитяжних воїнів-розвідників.

Автори наголосили, що видання не містить даних про військовослужбовців ГУР МО України, ССО ЗС України та СБУ, які отримали найвищі державні нагороди закритими указами. Уся наведена в книзі інформація взята з відкритих джерел.

"Оцінити значення цієї праці люди зможуть не сьогодні, не зараз, а через деякий час, дивлячись уже в минуле", ― зазначив президент Фонду ветеранів військової розвідки України Юрій Левченко, додавши, що наразі триває робота над другою частиною книги.