Україна захищає світ
00
00
00

Повідомлення

Офіцери органів управління розвідкою беруть участь у стратегічних командно-штабних навчаннях “Рішуча відповідь – 2015”

2 жовтня 2015 року
Результатом КШН має стати повна готовність органів управління ЗС України до відсічі повномасштабної агресії противника
Офіцери органів управління розвідкою беруть участь у стратегічних командно-штабних навчаннях “Рішуча відповідь – 2015”

У ЗС України триває безпрецедентний за масштабом охоплення органів військового управління, умовами та динамікою проведення захід – стратегічні командно-штабні навчання (КШН) “Рішуча відповідь – 2015”.

Особливостями зазначеного КШН є максимальна наближеність умов їх проведення до ситуації, яка склалась в Україні через російську агресію. В зазначених умовах особлива увага керівництва заходу приділяється навчанню офіцерів штабів приймати рішення та відпрацьовувати відповідні керівні документи з врахуванням набутого бойового досвіду. Усі заходи супроводжуються постійними переміщенням пунктів управління військ (сил).

По-новому здійснюється й оцінювання дій тих, хто навчається. Раніше завершення певного етапу навчань автоматично означало виконання всіх передбачених заходів. Сьогодні штаб керівництва КШН фіксує виконання поставлених завдань тільки за фактом їхнього вирішення, що дає змогу реально оцінити справжній рівень підготовленості штабів.

– Минули ті часи, коли кожне командно-штабне навчання проводилося за накатаним шаблоном, а його результати вважались успішними незалежно від якості прийнятих рішень, – зазначив керівник навчань, начальник Генерального штабу – Головнокомандувач ЗС України генерал-полковник Віктор Муженко.

– Це розхолоджувало командирів і не вимагало докладання всіх зусиль, аби відповісти на виклики, змодельовані планом навчань. Зараз апарат керівництва і посередники оцінюють кожне рішення і розпорядження, тому якщо командир зробить помилку, посередники одразу зафіксують “погіршення” ситуації на його ділянці умовної лінії зіткнення. Нам не треба “показухи”, нам необхідно реально оцінити готовність нашого війська до відбиття реальної агресії сильного противника.

Офіцери органів управління розвідкою беруть участь у стратегічних командно-штабних навчаннях “Рішуча відповідь – 2015”

Навчаннями передбачено й проведення певних практичних дій. Яка конкретно військова частина отримає практичне завдання, в апараті керівництва тримають у таємниці до останнього. Так само, як і перелік завдань.

– Результатом цих навчань має стати повна готовність органів управління Збройних Сил України до ведення бойових дій під час відсічі повномасштабної агресії, – підкреслює генерал-полковник Віктор Муженко.