Україна захищає світ
00
00
00

Повідомлення

“За життя – на смерть”

8 березня 2016 року
Сьогодні 73 річницю від дня створення військової частини відзначає особовий склад 54 окремого розвідувального батальйону
“За життя – на смерть”

Восьме березня у нашій країні звикли відзначати як жіноче свято. Але вже понад 70 років цей день є святковим для справжніх чоловіків, які проходили або проходять службу у славетній військовій частині – 54 окремому гвардійському розвідувальному батальйоні Сухопутних військ Збройних Сил України.

Першим бойовим хрещенням для створеного у “вогняному” 1943 році батальйону стала загальновідома Курська битва. За роки війни завдяки мужності та сміливості особового складу батальйон неодноразово заохочувався вищим командуванням.

Сьогодні нащадки переможців у Другій світовій війні намагаються примножити бойові здобутки славетного батальйону, адже гасло 54 орб – “За життя – на смерть” стало життєвим кредо для його особового складу.

Від початку збройної агресії Росії особовий склад батальйону бере участь у її відсічі. За цей час велика кількість розвідників була відзначена державними нагородами. На жаль, в боротьбі з російсько-терористичними формуваннями 54 орб зазнав і бойових втрат.

Щиро вітаємо особовий склад 54 окремого гвардійського розвідувального батальйону з річницею військової частини та бажаємо подальших успіхів в ім’я нашої Батьківщини – України!